Att ma daligt nar en relation tar slut

Att ma daligt nar en relation tar slut

Det ar vanligt att lida nar en relation tar slut. Det finns manga grej du kan foreta forut att ma battre. Kommunicera med andra och sank kraven https://kissbrides.com/sv/haitiska-kvinnor/ kungen dig sjalv under en epok. Kontakta varden ifall du mar sa kasst att du inneha marigt att hantera vardagen.

Tufft fastan sann beslut

Det kan kannas jobbigt och svar nar en nara relation tar slut. Det kan hanfora sig till en karleksrelation som ett giftermal eller forhallande. Det kan samt vara en varda relation med en frande eller slakting, dar ni av nagot skal inneha brutit kontakten.

Relationen kan ha gett dig gemenskap, nejd och erkannande. Den kan samt ha inneburit svara eller jobbiga upplevelser som gral och avvisanden.

Det kan ga bra att ja att en relation tar slut, aven om den betytt mycket. Det kan ocksa besta komplicerat att acceptera, trots att du vet att relationen ej varje bra for dig.

Hur sa kan sjalv skapa sjalv?

Nar du har forlorat nagot som ar angelaget for dig ar det naturligt att slam, och det finns inget namnd som kan ta bort det som gor ont. Men det kan ofta bli lattare med tiden, i frekvens med att du hittar nya vanor, relationer och sammanhang som ger livet frojd och mening.

Det finns manga grej du kan foreta for att ta hand om dig allena under tiden. Arme kommer nagra forslag:

  • Test att knoppa tillrackligt.
  • At sa jamnt du kan.
  • Ledning gallande dig, helst varje dag.
  • Mjalthugg kontakten med folk som far dig att ma bra.
  • Sank kraven gallande dig allena och forsok att kringga stress.

Att forsoka anordna sina vanliga rutiner ar speciellt hjalpsamt om du inneha manniskobarn. De flesta barn paverkas nar deras foraldrar gar genom en separation men aterhamtar sig med tiden.

Finn nya sammanhang

Den tid du forr agnade at relationen behover du nu fylla med nagot annat. Att hitta nya samband eller aterupptacka gamla intressen kan mildra dig att finn nya gladjeamnen och uppfatta styrka i dig sjalv.

Kanske varje den du separerade fran den som du brukade vanda dig till for handledning och trost. Enar kan det besta speciellt centralt att ga av stapeln fordjupa andra relationer, dar ni kan stotta och mildra varandra.

Pladdra med nagon

Det hjalper vanligtvis att kackla med andra om det som hant. Att atnjuta placera ord gallande avta tankar och kanslor kan mildra dig att behandla situationen. Det kan besta en kamrat, slakting eller kollega som du har bra kontakt med. Det finns aven forum och grupper gallande sociala medier dar man kan lite kontakt med andra som inneha liknande erfarenheter.

Ifall du saknar sociala sammanhang kan du forsoka hitta nya bekantskaper, till exempel pa jobbet, i genom att skrida med i en forbund eller ga en linje.

Undvik alkohol

Undvik sprit, droger och spel om kosing. Tillika ifall det kan latta smartan i stunden gor det ofta att du mar samre med tiden. Det galler aven sjalvskadebeteende, for mycket shopping eller sexuella kontakter som far dig att lida. Om du har komplicerat att lata bli, sok assistans gallande din vardcentral.

Tillvaron kan skifta jatte-

I en relation ar det vanligt att dividera till exempel ekonomi, boende, gemensamma intressen eller bekantskapskrets. Nog finns avkomma med i relationen.

Det kan leda till stora forandringar nar relationen tar slut. Det ar vanligt att forandringar i livet orsakar en kris.

  • Hur kan sjalv reagera spann en kris?
  • Hur sa kan jag bega forut att det amna kannas battre?
  • Varenda kan sjalv atnjuta handrackning, ifall jag behover?

Oavsett hur tufft eller smartsamt det kan kannas ar det angelaget att kanna till att de allra flesta mar battre igen efter en tid.

Angelaget hur ni ar mot varandra

Det ar bra ifall du och personen som du haft en relation med kan skiljas med respekt och medkansla pro varandra. Det kan gora att det blir lattare att fortsatta i tillvaron efter relationen. Det ar aven relevant om det finns kidsen som paverkas fran att relationen ar over.

  • Tank dig forut ifall du har starka kanslor. Kanslorna kan gora att du vill framfora nagot sarande, eller hamnas. Det kan kannas bra en liten stund, men risken ar stor att du angrar dig och att situationen blir samre.

Terapi kan hjalpa

Stundtals kan det hjalpa att kommunicera med en parterapeut eller familjeradgivare aven ifall ni ar overens ifall att relationen ar slut. Kontakta kommunen dar du bor ifall du vill veta mer.

Livet efter relationen

Efter en separation ar det vanligt att bli sjalvkritisk och spana att man inte duger. Kom ihag att en relation kan ta slut fran massa skal och att det ej betyder att det ar nagot fel gallande dig. Har finns fler rad hur du kan harda din sjalvkansla.

Nog behover du extra support for att ma bra och uppfatta dig stabil igen ifall du blivit sarbar for vald eller krankningar.

Rad pro att folja vidare

En bit inneha svar att anlanda framat forut att de fortfarande tanker pa personen de haft en relation med, eller varfor relationen tog slut. Det kan mildra att rengora undan sadant som paminner ifall personen.

Skriv ner varfor relationen tog slut. Plocka fram ifall du behover, till foredome ifall du borjar uppleva att du vill ha en relation igen med personen.

Att sakna nagon efter att en relation tagit slut liknar kungen manga satt sorgen nar nagon inneha dott. Las mer om vad du kan foreta personligen pro att ma battre, och direktion till dig som ar narstaende.

Nar och var amna sjalv efterstrava vard?

Du kan ringa assistans om du behover mer support an det du kan ringa fran anhorig eller andra personer i din omgivning. Du kan till foredome kontakta nagon fran de stodlinjer som finns pa internet, antingen kungen chatt, e-post eller telefon.

Kontakta genast en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du mar ofta daligt eller om du inneha tankar eller planer kungen att ta ditt liv.Deixe uma resposta

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *

Esse site utiliza o Akismet para reduzir spam. Aprenda como seus dados de comentários são processados.